Business Strategy Consultant, ofwel een Fixer van bedrijven en mensen

Ik ben altijd gedreven geweest door de behoefte om de wereld om me heen te verbeteren – proberen het leven gemakkelijker en bevredigender te maken, en minder vervelend en frustrerend. Hoe systemen, processen en diensten werken en op welke manier mensen binnen deze omgeving met elkaar omgaan, fascineert me eindeloos.

Ik ben het gelukkigst als ik mensen in staat kan stellen en begeleiden om dingen te creëren die het leven van mensen echt verbeteren, terwijl ik daarmee hun bedrijven ondersteun om veerkrachtiger en duurzamer te worden.

Met jaren van waardevolle inzichten en een diep begrip van het internet, sociale media, toerisme en horeca, ben ik goed uitgerust om snel de behoefte aan hulp in verschillende situaties te herkennen en aan te pakken. Dit kan direct op de werkvloer of adviserend van buitenaf.

Of het nu gaat om een verbetering van de online aanwezigheid, digitale PR, het bevorderen van betere relaties met het personeel, samenwerken met het hoger management of het bijstaan van financieel worstelende eigenaren, ik heb met plezier de verantwoordelijkheid op me genomen om door woelige wateren te navigeren.

Ik heb een cruciale rol gespeeld bij het lanceren van diverse ondernemingen, het verbeteren van bestaande operaties en het voorkomen van dreigende faillissementen.

Ik ben trots op het zijn van een veelgevraagde fixer, waarbij ik mijn expertise heb bijgedragen aan ondernemingen van Portugal tot Sri Lanka en van Cambodja tot Nederland. Elke ontmoeting, opdracht en stap naar verbetering heeft de gedachte versterkt dat ervaring, empathie en maatschappelijk bewustzijn cruciaal zijn in een dynamische en steeds veranderende markt.

In de afgelopen jaren heb ik talloze bedrijven bijgestaan, variërend van hen die nauwelijks het hoofd boven water houden tot degenen die aanzienlijke groei nastreven. Sommigen misten ervaring in de keuken en met goed management, ondanks voldoende financiële middelen. Je kunt hierbij een parallel trekken met Gordon Ramsay’s “Kitchen Nightmares”; ik loop een onderneming binnen en identificeer onmiddellijk verbeterpunten en bedenk gestructureerde plannen – zonder drama of tv-camera’s.

Mijn invloed strekt zich wereldwijd uit en laat een positieve indruk achter op bedrijven, eigenaren, managers en de lokale arbeidsmarkt. Door verbeterde communicatie, strategische richting en toekomstgerichte plannen heb ik niet alleen de winstgevendheid verbeterd, maar ook salarissen verhoogd.

Als je jezelf in een situatie bevindt waarin je hulp nodig hebt, deel dan je situatie en aspiraties met me. Voel je vrij om contact met me op te nemen via het contact formulier op deze site of mij te antwoorden als we al communiceren zijn. Ik kijk ernaar uit om te verkennen hoe ik je mogelijk kan helpen.

Met vriendelijke groet,
Ramon