Schrijver

Ik ben schrijver.

Ik schrijf reisverhalen en fictie en ik schrijf voor diverse online media. Momenteel ben ik bezig met korte literaire verhalen, een roman, en een scenario voor een musical.

Mijn boek Letmestayforaday, zonder een cent op zak (Nijgh & Van Ditmar) was een bestseller op de Nederlands/Belgische markt in 2004.

In 2008 stelde ik de literaire verzamelbundel Fasten Your Seat Belt! samen, met onder andere gelauerde bijdragen van inmiddels bekende namen als Arjen Lubach, Murat Isik, Ricus van de Coevering, Richard Osinga en Susan Smit. Deze bundel werd uitgeven door Uitgeverij Trademark en werd de grootste bestseller bij de boekhandelaren op de luchthaven Schiphol.

In 2018 is de website van Letmestayforaday uitgeroepen tot UNESCO Digitaal Erfgoed door de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Ik schrijf graag reisverslagen met verrassende invalshoeken en bijpassende afbeeldingen voor publicaties als Columbus Magazine, Arts & Auto, Malaysian Airlines’ Going Places, Air Finland’s My Way, The British Sunday Times Travel Magazine en The Travel Channel’s blog WorldHum.

In 2009 werd ik op expeditie gestuurd naar de westkust van Groenland, in opdracht van de Nederlandse reisglossy Columbus Magazine.

Verschillende versies van mijn ervaringen in Groenland zijn ook gepubliceerd in het vakblad voor artsen, Arts & Auto en in het inflightmagazine Fly Away van Finland Air.

Een van de medeoprichters van The Pirate Bay – die al bijna vier jaar ondergedoken zat in Cambodja – werd in augustus 2012 gearresteerd en moest wachten op zijn deportatie naar Zweden. De Nieuwe Revu wees me een verhaal toe over deze man en zijn arrestatie, gekruid met een kleur die je in geen enkel ander mediakanaal kon vinden.