Het is nooit te laat om te solliciteren…

Dat waren een paar spannende dagen de afgelopen week. Ik was nog niet eens één week terug in Nederland en had gesolliciteerd naar de baan van Cinema Manager van een lokale bioscoop met 4 zalen in de exacte stad waar ik verblijf!

Het was een enerverende ervaring, waarbij ik meteen werd uitgenodigd voor een eerste gesprek met een groot wervingsbureau in ’s Hertogenbosch, en daarna werd uitgenodigd voor een ontmoeting met de grote baas op het hoofdkantoor van de bioscoopketen in Wijchen City of all places. Er waren niet echt aanmeldingen van mensen die eerder een bioscoop hadden gerund!

Ze hielden bij het hoofdkantoor van mijn ervaring als bioscoopmanager in Cambodja en de grote baas was floored met mijn ervaring in het runnen van drie bioscopen, mijn eindeloze energie om dingen op te pakken, aan verbeteringen te werken en met elk geweldig idee te komen dat leidt tot positieve veranderingen en hogere inkomsten.

Dat was ook het punt waardoor ik uit deze race viel (van 300 aanmeldingen zat ik bij de laatste 5 kandidaten): mijn enthousiasme en actieve persoonlijkheid maakte de grote baas wel een beetje bang dat ik me soms zou vervelen, omdat het niet altijd over Er Zijn ging, en het motiveren van een team van collega’s om altijd het beste van zichzelf te geven niet altijd nodig zou zijn.

Ik weet dat ik ontzettend veel geluk zou hebben gehad (ongelooflijk veel geluk) als ik binnen twee weken van mijn verblijf in Nederland een geweldige fulltime baan met een heel mooi salaris voor mezelf zou scoren. Het zou me zelfs in staat hebben gesteld een appartement te huren en hier een leven te leiden.

Maar you can’t always get what you want. En een bioscoop loopt een boeiende manager mis die zijn gasten zou laten klagen waarom het plotseling zo druk is.

Nu ben ik niet iemand die het snel opgeeft of snel verveeld raakt. Ik kan grote marketingcampagnes plannen en leiden, ik kan onvergetelijke Kilimanjaro-tochten organiseren, ik weet alles wat je kunt doen met het internet en alle sociale media-mogelijkheden en kan er heel makkelijk een verdomd goed stukje tekst over schrijven.

Dus we kijken verder, en vooruit. Wellicht is het een goed teken dat ik deze job niet gescoord hebt…

[Maar als je een huisoppas, dierenoppas, een in-house chef of geweldige huisgenoot nodig hebt, neem dan contact met mij op. Omdat ik niet voor altijd bij mijn goede vriendin Janske kan blijven. Doe het ook voor haar!]

Ramon

Over de auteur

Ramon werd bekend om zijn bijzondere wereldreizen zonder een cent uit te geven en is momenteel werkzaam als schrijver, vertaler, social media pionier, bedrijfsfixer en tour operator. Zijn werk is opgenomen als Digitaal Erfgoed door UNESCO en uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar. Hij publiceert onder meer in Columbus Magazine, Arts & Auto, Malaysian Airlines’ Going Places, Air Finland’s My Way, The British Sunday Times Travel Magazine en Travel Channel’s blog WorldHum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *