De 26 beste websites om Remote Work te vinden

Met remote work bedoel ik niet dat je werkt vanuit je goedkopere Caribische strandhut met goedkeuring van je baas in Nederland. Ik bedoel het meer op de digital nomad-manier: je kunt werken waar je ook bent of waar je maar wilt. Je hebt alleen een laptop en een stevige internetverbinding nodig. (En een online bankrekening om geld op te ontvangen.)

Ik ben altijd meer dan 15 jaar freelancer. Als zelfstandig social media specialist ben ik begonnen met solliciteren offline of met daadwerkelijke kantoorbezoeken. Plannen maken en mijn diensten aanbieden. Met de verhuizing naar de tropen vanaf 2011 was ik volledig aangewezen op internet.

Gelukkig groeide het internet en kwamen er steeds meer online platformen die me hielpen een manier te vinden om online te werken en betaald te krijgen voor het werk dat ik deed. Online werkzaamheden gaven me niet alleen flexibiliteit met mijn tijd, maar stelden me ook in staat om mijn droom te verwezenlijken om te wonen waar ik maar wilde.

En ja, toen ik in Nederland woonde, moest ik minimaal € 3.000 per maand verdienen om de hypotheek, verzekeringspremies te betalen en een belachelijk bedrag aan belasting te betalen over alles wat ik verdiende. Verhuizen naar een land waar de maandelijkse kosten niet eens boven de € 1.000 uitkomen, heeft veel gedoe weggenomen! (En in heel veel landen betaal je geen inkomstenbelasting over inkomen dat je in het buitenland verdient!)

Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Maar als je er serieus naar hunkert (en echt kunt) om je huidige ratrace-leven achter je te laten en to Just Go, ga er dan voor. De wereld heeft genoeg mensen die helemaal blij zijn met de zekerheid van een enorm vast salaris, hun huis met huur of hypotheek, huwelijk, kinderen en op tijd thuis zijn voor het avondeten. Ze zullen jou ook echt niet missen.

Hoewel het opbouwen van een freelance carrière vanuit het niets moeilijk kan zijn, hoeft het vinden van remote work (waar je zelfstandig voor een bedrijf of opdrachtgever kunt werken) niet moeilijk te zijn. Er zijn tal van externe vacaturesites die fulltime of op contract gebaseerde functies volledig op afstand aanbieden.

2018: MIJN KANTOOR IN EEN HOSTEL IN ELLA, SRI LANKA.

Dat gezegd hebbende, internet kan een intimiderende plek zijn. Toen ik me aanmeldde bij sommige platformen, dacht ik dat ik het op deze manier nooit zou overleven. Kijk naar al die mensen die al voor deze vacatures gaan! En ze zijn misschien zoveel beter dan ik! En kijk, hun beoordeling op hun profiel gaat door het dak en ik heb nog niets! Maar bleef ik dóór gaan. Iedereen moest ooit met helemaal aan het lege begin beginnen. Ik scoorde  uiteindelijk klusjes, ik verdiende geld, mensen beoordeelden me met 5 sterren en dat leverde me meer werk op!

HIERONDER HEB IK DE 26 BESTE WEBSITES VERZAMELD DIE IK OOIT BEN TEGENGEKOMEN, MET ENIGE AANVULLENDE INFORMATIE OVER IEDER PLATFORM ZODAT JE DE BESTE SITE VOOR JOUW BEHOEFTEN KUNT VINDEN. SOMMIGE GEBRUIK IK ZELF, VAN ANDEREN HEB BEN IK SNEL WEGGEREND.

Ik kreeg werk van deze sites, hielp of verwees anderen, of ik heb collega’s die langdurig werk kregen van vertrouwde bedrijven via deze vacaturesites. Heb ik iets nieuws gemist dat hier niet vermeld staat? Stuur het dan in de reacties onderaan deze blog.

Voor freelancers die op afstand werken: Upwork.com.

Upwork is een Amerikaans platform dat vroeger Elance heette. Upwork verbindt bedrijven (de opdrachtgevers) met zelfstandige professionals (ons freelancers) over de hele wereld. Het is ’s werelds grootste freelance talentmarktplaats en daarom heb ik het op nummer één gezet. Je kunt een voorstel (proposal) insturen naar elke klus die je beschikbaar ziet. Je wordt door Upwork betaald zodra de klus af is en de klant tevreden is.

Nogmaals: iedereen begint bij het begin. En toen ik me hier aanmeldde, was ik een beginneling zonder ervaring of een beoordeling op die site. Ik bleef echter bieden op klusjes en verhoogde langzaam mijn tarieven. Het kostte me zes maanden om een ​​inkomen van vier cijfers per maand te verdienen met werkzaamheden die ik voornamelijk via Upwork had gescoord.
www.upwork.com

Voor startups, voornamelijk in de VS: AngelList.

AngelList is eigenlijk hetzelfde als Match.com voor startups, waardoor ze in contact komen met zowel investeerders als werknemers. Je vindt hier duizenden banen bij enkele van de BESTE startups over de hele wereld. Het is zeer gebruiksvriendelijk en je kunt door vacatures bladeren op locatie, functie, technologie en salaris. Probeer dit als je bij een start-up wilt werken.
www.angel.co/remote 

Voor creatievelingen: Authentic Jobs.

Deze site is het beste voor creatievelingen. Voer ‘remote’ in het locatievak in en je krijgt een lijst met fulltime en contractgebaseerde (freelance) vacatures voor schrijvers, ontwerpers en andere creatieve professionals.
www.authenticjobs.com

Blockchain-taken: Cryptocurrency Jobs.

Deze site is de hotspot voor het vinden van blockchain-jobs, cryptocurrency-jobs, Bitcoin-jobs, Ethereum-jobs of DeFi-jobs. Absoluut niet mijn niche, maar het vermelden waard op deze lijst. Filter op ‘remote’ in het locatiezoekblok en krijg een hele lijst met blockchain-taken met startups voor ingenieurs, ontwerpers, klantenondersteuning, verkoop en marketing.
www.cryptocurrencyjobs.co

In Europa gevestigd: F6S-jobs.

Deze site is gericht op startups in Europa. Het is een thuis voor oprichters en startup-programma’s met duizenden banen.
www.f6s.com

Voor op contract gebaseerde banen: Freelancer.

Freelancer is een van ’s werelds grootste marktplaatsen voor freelancen en crowdsourcing. Op deze site kun je werk vinden op het gebied van softwareontwikkeling, schrijven, gegevensinvoer, ontwerp, engineering, verkoop/marketing, boekhouding en juridisch.
www.freelancer.com

Voor ontwerpers en ontwikkelaars: Gun.io.

Een site voor fulltime freelancers in softwareontwikkeling, UI/UX, ontwerp, projectbeheer, enz. Op basis van uw vaardigheden koppelt het Gun.io-team u aan klanten.
www.gun.io

Voor freelancers: Guru.

Guru is een marktplaats voor werkgevers en freelancers om contact te leggen, samen te werken en werk gedaan te krijgen op contractbasis of eenmalig.
www.guru.com

Voor freelancers: Hubstaff Talent.

Deze site is een hub voor startups op afstand, softwarebedrijven, bureaus en e-commercebedrijven die freelancers willen inhuren. Geweldige plek om eenmalige projecten en contractwerk te vinden.
https://talent.hubstaff.com

EEN ENORME vacaturebank voor zo ongeveer alles: Indeed.

Een van de grootste sites voor werkzoekenden waar je vrijwel miljoenen banen online kunt vinden. Typ ‘Remote’ in het zoekvak Waar om toegang te krijgen tot de lijst met externe vacatures. Tip: Je kunt vacature-alerts instellen om per e-mail op de hoogte te worden gesteld wanneer nieuwe vacatures aan jouw criteria voldoen.
www.indeed.com

Diverse vacaturesites voor iedereen: Jobicy.

Gecategoriseerde externe vacaturebank met een breed scala aan functies, van verkoop en marketing tot financiën tot programmering en ontwerp.
www.jobicy.com

Een samengestelde verzameling vacaturesites: Jobkit.

Een verzameling vacaturesites die je kunt filteren op categorie (creatief, freelance, remote, startup etc). Klik op ‘Remote’ om vacaturesites op afstand te bekijken.
www.jobkit.co

Voor Europese Tech Pro’s: Landing.jobs.

Een Europese online marktplaats voor mensen op technisch gebied.
www.landing.jobs

Voor alles: LinkedIn.

Ik neem aan dat je al van LinkedIn hebt gehoord, tenzij je je onder een steen hebt verstopt. Maar wist je dat het niet alleen voor het vinden van 9 tot 5 kantoorbanen is? LinkedIn biedt ook verschillende externe en freelance functies.
www.linkedin.com

Voor freelancers: PeoplePerHour.

Online marktplaats voor freelance werk en diensten. Het is net als Fiverr, waar je je vaardigheden kunt aanbieden voor iedereen die ze bij jouw wilt bestellen.
www.peopleperhour.com

Voor tolk-, transcriptie- en vertaalprofessionals: ProZ.com.

Deze site is de belangrijkste bron voor het vinden van freelance vertaal-, transcriptie- en tolkopdrachten. Het kostte me meer dan een uur om alles in te stellen en toen het mijn Amerikaanse bankrekening niet geaccepteerd voor betalingen terwijl ik in de Europese Unie woonde, gaf ik het idee op om ooit met ProZ te werken. Als het zo moeilijk moet…
www.proz.com

Voor Latijns-Amerikanen: RemoteCo.

Deze site is bedoeld om KMO’s in contact te brengen met thuiswerkers in Latijns-Amerika.
www.remoteco.com

Voor alles op afstand werken: Remote Co.

Bedrijven op afstand, thuiswerkers, artikelen over werken op afstand, online cursussen, jobs op afstand, loopbaan coaching en nog veel meer voor thuiswerkers.
www.remote.co

Gevarieerde vacaturebank voor werken op afstand: RemoteOK.

Gecategoriseerde hoogwaardige externe vacaturebank met een breed scala aan rollen. Rollen variëren van verkoop en marketing tot financiën en juridisch tot programmering en ontwerp.
www.remoteok.com

Gevarieerde vacaturebank voor werk op afstand: Remote.Work.

Gecategoriseerde hoogwaardige externe vacaturebank met een breed scala aan rollen. Rollen variëren van verkoop en marketing tot financiën en juridisch tot programmering en ontwerp.
www.remote.work

Diverse vacaturebank voor werk op afstand: Remotive.

Een robuuste vacaturebank voor functies in vrijwel elke branche. Je kunt werk vinden voor elke niche, inclusief verkoop, financiën, ontwerp en technologie.
www.remotive.com

Voor ontwikkelaars: TechMeAbroad.

TechMeAbroad geeft alleen vacatures weer van technische startups en bedrijven die visumsponsoring aanbieden. Vind de baan van je dromen, in het land van je dromen.
www.techmeabroad.com

Voor iedereen: the muze.

Typ ‘Remote’ in het zoekvak ‘Locatie’ en selecteer ‘Flexible/Remote’ om toegang te krijgen tot een breed scala aan externe en locatievrije banen in elk veld.
www.themuse.com

Voor ontwikkelaars, ontwerpers en financiële professionals: Toptal.

Exclusief netwerk van de beste freelance softwareontwikkelaars, ontwerpers en financiële experts ter wereld. En als ik zeg The Top, bedoelen ze de beste 3% van hen. Ze bieden toegang tot topbedrijven, een gemeenschap van experts en bronnen die jou kunnen helpen jouw carrière te versnellen.
www.toptal.com

Voor tolk-, transcriptie- en vertaalprofessionals: TranslatorsCafé.com.

Mijn tweetalige vrienden gebruiken deze site graag om vertalingen op afstand en eenmalige projecten te vinden. Freelance opdrachten voor tolken, transcripties en vertalingen. Het ontwerp van de site brengt je terug naar 1995, schrik niet.
www.translatorscafé.com

Enorme externe database voor iedereen: WeWorkRemotely.

Een van mijn favoriete favorieten. Op deze geweldige site kun je externe (fulltime) banen vinden in marketing, ontwerp, programmering, klantenondersteuning, DevOps en sysadmin, copyrighting, business/exec en management. Bedrijven betalen al $ 299 om er één vacature op te plaatsen, dus dat legt de lat voor iedereen serieus hoger.
www.weworkremotely.com

Branislav Nenin (c)

Over de auteur

Ramon werd bekend om zijn bijzondere wereldreizen zonder een cent uit te geven en is momenteel werkzaam als schrijver, vertaler, social media pionier, bedrijfsfixer en tour operator. Zijn werk is opgenomen als Digitaal Erfgoed door UNESCO en uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar. Hij publiceert onder meer in Columbus Magazine, Arts & Auto, Malaysian Airlines’ Going Places, Air Finland’s My Way, The British Sunday Times Travel Magazine en Travel Channel’s blog WorldHum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *