Huisopppasser

Ik ben beschikbaar als huisoppasser

Het zal je niet zijn opgevallen, maar house sitting is een dingetje. Dit is absoluut niet te missen voor mensen die hun huis een tijdje verlaten, een tweede huis ongebruikt hebben of gewoon iemand nodig hebben om de tuin te verzorgen als ze op vakantie zijn.

Het geeft mensen een rustige geest, wetende dat er voor hun eigendom wordt gezorgd en dat alles veilig is.

Het gaat er niet alleen om om ’s avonds het licht aan te doen, of de stapel kranten en post uit het zicht te houden, het gaat er om dat ik te gast ben in je huis en voor de boel zorg.

Er zijn mensen, professionele huisoppassers, die $25 vragen voor twee uitstapjes naar een huis per dag, of zelfs $55 per dag om te overnachten. Wat ik belachelijk vind. Er zijn huiszittersplatforms die een jaarlijks abonnement van $75 vragen, zodat je volledig verzekerd bent als er iets gebeurt tijdens het huiszitten.

Ik vraag geen betaling omdat ik zelf op zal werken tijdens het huiszitten. Jij helpt mij aan een plek om voor te zorgen en ik heb ondertussen plek om te werken. Ik kan overal werken waar wifi is en zie planten water geven of de tuin maaien als een zalige afleiding.

In de tussentijd ben ik zeer verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat alles verzorgd wordt. Ik kan ook voor huisdieren zorgen! Mijn taken kunnen bestaan uit het verzorgen van dieren, het uitlaten van dieren, het toedienen van eventuele medicijnen, het verzorgen van het huis, het bijhouden van huishoudelijk werk en tuinonderhoud, en alles wat de huiseigenaar nog meer aangeeft.

Als je geïnteresseerd bent en een huisoppas nodig hebt, kunnen we beginnen met een chat of zelfs een videogesprek op Whatsapp of Skype om elkaar beter te leren kennen. Je kunt me laten weten waar je behoefte aan hebt en ik kan kijken of ze bij mij passen. En uiteindelijk: of we bij elkaar passen. Voor mij is het bijvoorbeeld uiterst belangrijk dat ik mijn werk op afstand kan doen met werkende en betrouwbare Wifi in huis. Voor jou is het misschien het belangrijkst dat je kippenhok wordt afgedaan en iemand het pand bewoont.

En dat heb ik al vaker gedaan, vele malen, en heb positieve getuigenissen van vorige eigenaren die mij als huisoppas over de vloer hadden.

REFERENTIES

Monique Lewin, Frankrijk:
“We hebben elkaar ontmoet via Facebook en na het eerste contact via whatsapp voelde ik meteen een goede klik. Ramon was precies wat we nodig hadden. We hebben een tweede huis in Zuid-Frankrijk en hebben er weinig zicht op als we er niet zijn. Met Ramon in de buurt wisten we zeker dat de tuin onderhouden wordt en dat alles in orde is voor als we zelf het huis weer betrekken. Dit is echt ideaal. Ramon is zeer communicatief, stelt de juiste vragen en is zeer verantwoordelijk. Ik beveel hem bij iedereen aan.”

Peter Herreweg, Portugal:
“Een tijd lang kon ik niemand vinden om op mijn huis te passen terwijl ik weg was, maar dat veranderde bij toeval toen ik Ramon online ontmoette. Ik besloot gebruik te maken van zijn diensten en na mijn eerste ervaringen kan ik alleen maar zeggen dat het een goede was! Hij zorgde voor mijn huis, zorgde dat alles op de juiste plaats stond, maakte mijn brievenbus leeg, bracht me op de hoogte van de ontvangen post, gaf me de nummers van de elektriciteitsmaatschappij. Kan zeggen dat Ramon een betrouwbare housesitting partner is. Hield contact via WhatsApp en wilde voor mijn aankomst weten of er iets was dat ik thuis moest hebben. Bij aankomst vond ik verse bloemen uit mijn tuin binnen. Een goede huisoppas die op de kleinste dingen let. Op deze manier is het zoveel gemakkelijker om mijn huis te verlaten in de wetenschap dat het in goede handen is. Reizen is dubbel zo fijn als je weet dat thuis alles goed is!”

Petri Kolen, Netherlands:
“Op zoek naar iemand die twee maanden in ons huis wilde zitten en de tuin wilde bijhouden. Dus wij zoeken op internet. Ik kwam zomaar bij Ramon uit. Vrolijk hoofd. En het enige wat hij nodig had was internet en een huisdiervriendelijk huis. Ja want zijn kat Shady moest ook welkom zijn. Mooi beestje overigens. Gebeld met elkaar en dat was meteen een leuk gesprek dus een afspraak gemaakt elkaar te ontmoeten bij ons thuis. De ontmoeting paste bij onze eerste indruk van hem en was ook bijzonder want Ramon had zijn boek bij zich: “Let me stay for a day”, waarin hij vertelt over zijn rondtrekken over de wereld. Twee dagen voor ons vertrek kwamen Ramon en Shady bij ons aan. Gezellige dagen! Met een gerust hart vertrokken wij.
We hadden regelmatig app-contact en al snel bleek dat Ramon ook in onze straat paste. Hij vond een weggelopen hond van de buren, maakte graag een praatje met andere buren en ging bijna dagelijks naar de crossfit om de hoek. Bij de crossfit werd hij een enthousiast lid! Na twee maanden kwamen wij weer thuis en werden hartelijk ontvangen. De volgende dag zagen we dat Ramon goed voor de tuin had gezorgd. Die lag er goed bij! Om bij te praten én voor de gezelligheid bleven Ramon en Shady nog 2 dagen. Gaan we weer weg, vragen we hem echt weer!”