Ik een fixer in Sri Lanka

In november 2023 was ik voor een aantal maanden Restaurant Manager bij een gerenommeerd restaurant in de buurt van Weligama in Sri Lanka. Daarna hielp ik een klein hostel aan het strand weer op de rails. Vervolgens werd ik gevraagd om een boutique hotel met een slecht presterend restaurant naar een hoger niveau te tillen met betere communicatie, structuur, organisatie en een nieuw menu.

Elke ontmoeting, opdracht, verfijning van het menu en elke stap in de richting van verbetering heeft mij gesterkt in mijn overtuiging dat het aannemen van een door de tijd gevormd perspectief, in combinatie met klantervaring en sociaal bewustzijn, essentieel is in een dynamische en voortdurend veranderende markt.

In de afgelopen jaren heb ik talloze bedrijven bijgestaan, variërend van hen die nauwelijks het hoofd boven water houden tot degenen die aanzienlijke groei nastreven.

Sommige ondernemers misten ervaring in de keuken en met goed management, ondanks voldoende financiële middelen. Je kunt hierbij een parallel trekken met Gordon Ramsay’s “Kitchen Nightmares”; ik loop een onderneming binnen en identificeer onmiddellijk verbeterpunten en bedenk gestructureerde plannen – maar zonder drama, of tv-camera’s.

Mijn invloed strekt zich wereldwijd uit en laat een positieve indruk achter op bedrijven, eigenaren, managers en de lokale arbeidsmarkt. Door betere communicatie, strategische richting en toekomstgerichte plannen heb ik niet alleen de winstgevendheid verbeterd, maar ook de salarissen verhoogd.

Als je jezelf in een situatie bevindt waarin je hulp nodig hebt, deel dan je situatie en aspiraties met me. Voel je vrij om contact met me op te nemen via het contact formulier op deze site of mij te antwoorden als we al communiceren zijn. Ik kijk ernaar uit om te verkennen hoe ik je mogelijk kan helpen.

Over de auteur

Ramon werd bekend om zijn bijzondere wereldreizen zonder een cent uit te geven en is momenteel werkzaam als schrijver, vertaler, social media pionier, bedrijfsfixer en tour operator. Zijn werk is opgenomen als Digitaal Erfgoed door UNESCO en uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar. Hij publiceert onder meer in Columbus Magazine, Arts & Auto, Malaysian Airlines’ Going Places, Air Finland’s My Way, The British Sunday Times Travel Magazine en Travel Channel’s blog WorldHum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *